Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Mitt bästa fotbollsminne

 

 

Mitt bästa fotbollsminne är när GAIS gick upp i Allsvenskan 2005. Jag var tolv år då och hade aldrig riktigt upplevt nåt liknande innan dess. Jag började hålla på GAIS några år tidigare, när de spelade i division 1 och gick upp i Superettan, och anledningen till det var för att deras P92-lag var med i Lilla Sportspegeln. Jag tyckte deras tröjor var snygga, och desstom vann ju laget nästan varje match. Så jag var nog en medgångssupporten helt enkelt, men grejen var att ingen av mina kompisar nånsin hade hört talas om dem innan mig.

Så det var det som gjorde kvalet till Allsvenskan 2005 så speciellt.  Jag bor inte ens i närheten av Göteborg, men de två säsongerna i Superettan hade fått mig att nästan vilja flytta dit. Och när även mina kompisar började höra om dem på TV kunde jag börja skryta lite för innan det här undrade dom mest vad jag höll på med. Kvalet var mot Landskrona, och den första matchen slutade 2-1 till GAIS på hemmaplan så avgörandet skulle komma i Landskrona på bortaplan.

Matchen slutade 0-0 och GAIS gick upp och jag minns inte så mycket av själva matchen, men jag minns fortfarande känslan jag hade under och efter den för jag var tvungen att gå ut och gå runt huset hela tiden och vågade knappt kolla. Och jag minns också att hela min familj var med och ”stöttade” mig hela matchen. De ville verkligen att GAIS skulle vinna för min skull och när slutsignalen väl gick hoppade jag runt och skrek som en galning. Det var just känslan av att det var ”mitt” lag som hade gått upp som gjorde det, och att jag hade varit med och följt dem gå upp två gånger (i den mån en 10-12åring utan internet kan).

Inte så långt efter detta fick jag se GAIS live för första gången, och sen dess har man ju haft andra häftiga fotbollsupplevelser också men ingenting har slagit detta minne från 2005. 

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av erichellkvist

Kommentera