Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Om Zlatan lyckas i Premier League blir han odödlig

 
 
 

Drygt 34 år gammal har Zlatan aldrig varit större än nu. Med så många ligatitlar har vi nu vant oss vid att det laget han spelar för vinner ligan. Vi har också vant oss vid att han vinner skytteligan och vi har till och med vant oss vid att han under varje säsong gör ett par, tre stycken drömmål av yttersta världsklass. Hans fotbollstalang verkar inte ha någon botten och hans karriär och prestationer av världsklass verkar aldrig vilja ta slut. Hans kropp verkar aldrig vilja ta slut. Men vad händer när den gör det?

Alla som läser det här vet hur hans relation till England har sett ut genom åren. Hur han hånades och häcklades tidigare under karriären, dels genom okunskap och dels genom att han faktiskt inte presterade mot engelskt motstånd. Alla som läser detta vet också att pendeln har vänt, där de fyra målen och bicycletan på Friends var vändpunkten, och att det nu ryktas mer än nånsin att han trots allt kommer göra en flytt till de brittiska öarna till slut. Med hans kontraktssituation och nuvarande formkurva är det inte så konstigt, men jag undrar om han verkligen skulle klara att hålla samma klass i ett år till. I England.

Om han nu skulle skriva på för en engelsk klubb: Förväntningarna på Zlatan skulle vara enorma. Inte bara har pendeln i England vänt gällande hans fotbollskompetens, utan det har med internets hjälp även målats upp en mytisk figur kring Zlatan. En ”legend” som levererar citat på citat som med tiden bara blir kaxigare och kaxigare. Eller charmigare och charmigare beroende på vem man frågar. Vi som följt honom genom åren vet att i princip allt han säger är med glimten i ögat. Men eftersom det mesta förvrids och förstoras upp av medierna har bilden av Zlatan världen över blivit rätt bisarr.

Skriver Zlatan på för ett engelskt lag i sommar gör han PL-debut 35 år gammal. Och han gör det då som en mytomspunnen gud. Pressen kommer vara enorm och jag är rädd att det kan gå snabbt utför. Även om han håller världsklass idag: Vid den här tiden nästa år är han 35,5 år gammal, och det är då han ska vara som bäst och slåss om PL-titeln. Jag tror tyvärr att när tiden väl är inne för Zlatan kommer hans stora kropp göra att dippen och nedgången kommer väldigt fort. Och en långsam och klumpig Zlatan i PL vill inte jag vara med om.

Men, ingen hanterar press bättre än Zlatan och ingen förvånar oss så som Zlatan, så med tanke på allt detta: Om det blir PL och han lyckas blir han odödlig

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av erichellkvist

Kommentera